Akita

Oprindelsesland: Japan

Højde: Hanner 67 cm +/- 3 cm

Tæver 61 cm +/- 3 cm

Farve: Rød fawn, sesam, brindlet og hvid – alle farver undtagen hvid skal have urajiro.

Akita’en er en stor harmonisk hund. Den behøver en del motion, og især mental aktivering dagligt. Den er intelligent og lærenem. Den kan være reserveret over for fremmede, men knytter sig stærkt til sen ejer. Det er en selvsikker og fysisk stærk hund og kræver derfor en kærlig men yderst konsekvent opdragelse. Den har brug for mange nye udfordringer da den hurtigt keder sig. Den er fra naturens side rolig og værdig. Den vil følge sin ejer, men kræver en erfaren og rolig ejer som giver tydelige direktiver for, hvad der kræves af den. Den kan let snige sig til at tage styringen på sin egen charmerende måde. Det er derfor en race som kræver nogen hundekendskab, for at opnå et positivt resultat for hund og familie.

Akitaen har en tyk pels som kræver en børst jævnligt for at holde den. Den fælder i rigelige mængder 2 gang om året.

Opdrættere

Racestandard