Hyrdning

HYRDNING

 

Har du en hyrdehund som du gerne vil prøve at hyrde med? Enten for at give den en anderledes opgave eller teste den inden den måske skal indgå i avl? Overvejer om du skal købe en flok får eller har du andre grunde til at give din hund muligheden for at afprøve sine medfødte instinkter – så kan du prøve hyrdning.

 

Det er en helt fantastisk oplevelse at se sin skønne hund pludselig komme i kontakt med sine instinkter. Det er for hunden meget sundt og mentalt trættende at hyrde, så mange hunde har en

”off day” dagen efter den har været på får.

 

Mange tror, meget fejlagtigt, at har en hund først ”været på får” vil den begynde at løbe efter cykler og alt andet der bevæger sig eller at den derefter ikke gider almindelig lydighed. Dette er en gammel skrøne uden hold i virkeligheden. 

 

Fårene er hyrde/hundevante, så de går ikke i panik, når de ser en anden hund end de er vant til. Træningen foregår respektfuldt for både hund og får. Mange forskellige hyrde- og drivehunderacer har  fået en sjov og spændende oplevelse med hjem, og sidst men ikke mindst en meget glad og stolt hund.

 

Forneden kan du kalderen for de aktuelle aktiviteter som SPK eller andre DKK-kredse tilbyder.

DIVERSE