Nyt fra DKK

NYT FRA DANSK KENNEL KLUB

Det gode hundehold

Januar 2017 \\ DKK


Vinteren har sat ind over Danmark. Der er frost og sne i luften og det varer sikkert ved i nogle måneder. Vore hunde påvirkes af det kolde vejr - særlig hunde der opholder sig i hundegårde - enten i dagtimerne eller hele døgnet. Alle hunde skal have gode forhold – og det er hundeejernes ansvar.


DKK har, i samarbejde med politiet, Fødevarestyrelsen, Den Danske Dyrlægeforening, Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet, udarbejdet en ny guide, som giver gode råd om indretning, pasning og håndtering af hunde. Formålet er, at hundeejerne kender lovgivningen på området og bliver inspireret til at lave de bedste rammer for hundene. DKK har stået for udarbejdelsen af hæftet, som vi har kaldt "Guide til det gode hundehold”.


"Guide til det gode hundehold" er nu tilgængelig på DKK’s hjemmeside via linket nedenfor - både i en ”bladre-pdf” og i en print venlig version. http://www.dkk.dk/side.asp?ID=34499


Der vil også blive trykt et antal guides som DKK’s kennelkontakter kan anvende ved kennelbesøg og som vi tager med på udstillinger mv.


Vi håber, at I vil tage rigtig godt i mod guiden og dele del i jeres netværk


Husk, at hvis I har kendskab til steder, hvor hundenes forhold ikke er tilstrækkeligt gode, så bedes I enten selv reagere eller kontakte undertegnede. Vi kan kun hjælpe hundene, hvis vi har kendskab til problemerne.

Tak fordi I hjælper os med at hjælpe hundene.Med venlig hilsen

DANSK KENNEL KLUB

Lise Lotte Christensen

Adfærdskonsulent


 


Klagenævnsafgørelser

Januar 2017 \\ DKK

Nedenstående link giver vejledende retningslinier, der kan udledes af DKKs Klagenævns afgørelser. De er kun anvendelige, hvis der ikke foreligger særlige beviselige omstændigheder i sagen. Det spiller en rolle hvilket formål, hunden skal kunne opfylde ifølge købsaftalen (obligatorisk), f.eks. avlshund eller brugshund.http://www.dkk.dk/side.asp?ID=2840


Udstillingsregler

Januar 2018 \\ DKK

Dansk Kennel Klub lancerer nye udstillingsregler pr. 1. januar 2018.

Klik på nedenstående links for yderligere oplysninger.


Hundesprog

November 2015 \\ DKK

I Dansk Kennel Klub er vi netop blevet færdige med nogle nye informationsfilm om hunden og dens sprog - filmene har vi kaldt "Hundesprog". Der er i alt 5 film

- en intro samt flere film om socialisering, hundesprog, hundemøder og gode råd til hundemøder.

 

DKK har gjort dem gratis tilgængelige på www.youtube.com således at I - og alle vores medlemmer og andre interesserede - kan få gavn af dem. I må meget gerne omtale filmene og dele dem på hjemmesider, Facebook sider og andre steder, I tænker at de kunne gøre gavn. Vi vil jo gerne have at flest mulige hundeinteresserede får kendskab til dem.  De 5 film er blevet til med tilskud fra Dyrevelfærdspuljen.

 

I kan finde alle filmene på www.youtube.com og ved at søge på "Hundesprog".

For at gøre det let for jer, har vi lavet link til filmene. Klik på nedenstående links.

 

Vi håber at I, alle jeres medlemmer - og ikke mindst hundene - får glæde af filmene.

 

De bedste hilsner

DANSK KENNEL KLUB

 

Lise Lotte Christensen

Adfærdskonsulent

Etiske regler

November 2015 \\ DKK

Der er lavet en tilføjelse til DKK’s etiske anbefalingers punkt 3 her: http://www.dkk.dk/side.asp?ID=1569

 

Det lyder nu således:

Pkt. 3

 

En tæve bør maksimalt have 5 kuld i sin levetid – og sidste kuld inden tæven fylder 8 år. Det er dog muligt at tage kuld nr. 6 på en tæve, eller benytte en tæve på over 8 år i avl, hvis der sammen med registreringsanmeldelsen indsendes en dyrlægeattest på, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Det er opdrætterens ansvar, at tæven får passende pauser mellem kuldene.

 

 

Det nye er, at man trække kuld nr. 6 på en tæve/parre en tæve over 8 år hvis der foreligger en dyrlægeattest. Der er lavet en attest til formålet, som du kan finde i nedenstående link.

 

 

Med venlig hilsen/Kind regards

DANSK KENNEL KLUB

 

Helle Friis Proschowsky