Peruviansk Hårløs

PERUVIANSK HÅRLØSOprindelsesland: Peru

Højde: 25-65 cm

Farve: Alle farvevarianter

 

 

Den peruvianske hårløs findes i 3 forskellige størrelser, pequeno, der er fra ca. 25 cm til 40 cm over skulderen, medio, der bliver ca.  mellem 40-50 cm over skulderen, og grande, der er fra ca. 50 cm  til 65 cm over skulderen. En lille peruviansk hårløs kan veje mellem 4-8 kg og en stor kan veje mellem 12-23 kg. Denne race findes også i et utal af farvevarianter. Hos den peruvianske hårløs er det tilladt med lidt hårvækst på hovedet, på poterne og yderst på halen men det skal  kort og glat.

 

Inkaerne brugte den peruvianske hårløs som vagthund og som følgesvend for deres sendebude. Inkaerne indrettede værelser og dekorerede med orkideer til deres hunde, hvor hundene kunne opholde sig om dagen, når solen skinnede. De ville skåne hundenes nøgne hud fra solen stærke stråler. Hundene fik så lov at løbe rundt i byerne om natten i måneskinnet. Stadig i dag kalder man derfor racen for “moon flower dog” eller “peruvian inca orchid” i bla. USA.

 

Perro sin pelo del Peru er en primitiv race, det er en spidshund så man må forvente noget temperament og derfor er det godt at have noget kendskab til adfærd, træning osv. Det er en super familiehund hvis man er fornuftig hundeejer med sin viden i orden.  Racen kan være mistroisk og vagtsom overfor fremmede, men overfor familien er den kærlig og hengiven. Generelt er det en meget kærlig, munter, intelligent og energisk hund, der elsker selskab. Den elsker en tur i skoven lige så meget som en tur på gågaden. Nogle er drevne jagthunde og reagerer på dufte, bevægelser m.m., andre elsker agility, lydighed, og så er der dem som ELSKER sofaen. 

Den peruvianske hårløs er en  yderst sjælden race, der findes ikke mange registrerede eksemplarer på verdensplan, og her i Danmark findes der meget få af racen.

Opdrættere

Racestandard


Læs mere

Aktiviteter


Læs mere

Hvalpe


Læs mere

Racerepræsentant


Zaco Sonne

Kontakt