Yakutian Laika

YAKUTIAN LAIKA


Oprindelsesland: Rusland (Sakha Republikken, Yakutia)

Højde: 55-59 cm for hanner, 53-57 cm for tæver

Farve: Hvid, Hvid med aftegn, alle monokrome farver andet end hvid er ikke tilladt.


Yakutian Laika er en ældgammel race med oprindelse i det nord-østlige Rusland. Yakuten har altid været en meget alsidig hund med arbejdsopgaver både som jagt-, vagt og hyrdehund, men racen har først og fremmest været anvendt som trækdyr foran slæder i hjemlandets barske klima.

Racen er stærkt bygget med en kraftig pels, der skal være tilstrækkelig til at kunne leve og arbejde i de ekstreme klimaforhold.

Temperamentet er modigt, adræt, venligt, socialt og temperamentsfuld. Racen kan være reserveret overfor fremmede, men aldrig sky eller aggressiv. Da arbejdet foran en slæde kræver tæt samarbejde hundene imellem, er det nødvendigt at racen er god til at acceptere andre hunde.

I sit arbejde som vogter har hundene haft brug for at markere eventuelle fremmede, hvilket de har gjort ved at bruge stemmen - racen har derfor en tendens til at gø og kommunikerer gerne ved hjælp af lyde.

Racen har stadig en stor iboende byttedrift, og derfor kan man ikke forvente en hund der kan gå frit eller bo sammen med mindre dyr.


Racen har et højt aktivitetsniveau og egner sig derfor bedst hos nogen der har planer om at udnytte de iboende evner for enten trækarbejde, jagt eller hyrdearbejde.


Opdrættere

Hvalpe


Læs mere

Racerepræsentant


Formand

Tlf.: XX XX XX XX

Kontakt