Spidshundeklubben stiftet 1968

Søg

Canaan Dog

Indholdsfortegnelse

Kort om racen

Oprindelsesland:
Israel

Højde:
50-60 cm, idet hannerne er betydeligt større end tæverne.

Farve:
Sandfarvet – Rødbrun – Hvid – Sort – Plettet med eller uden maske. Hvide aftegninger tilladt hos alle pelsfarver – ”Boston Terrier” mønstre er almindelige

Motion: 

5/5

Om Canaan Hund

Opmærksom, hurtige reaktioner, mistroisk over for fremmede, men ikke aggressiv af natur. Vagtsom og reserveret i nye situationer eller nye omgivelser. Intelligent og usædvanlig modtagelig for træning.

 

Læs mere om racestandarden

Aktiviteter

Vi har forskellige aktiviteter, som du kan deltage i hvis du er medlem af SPK. Vi glæder os til at se dig til næste aktivitet!

Om racen

Opmærksom, hurtige reaktioner, mistroisk over for fremmede, men ikke aggressiv af natur. Vagtsom og reserveret i nye situationer eller nye omgivelser. Intelligent og usædvanlig modtagelig for træning.

Knytter sig stærkt til sin ejer. Ikke en hund for nybegyndere!

Bruger generelt ikke unødvendig energi af egen drift, men vil gerne motioneres. Fungerer bedst med varierende aktivering, keder sig ved rutiner og gentagelser. Trives bedst i rolige omgivelser med plads til bevægelse. Kræver forsvarlig indhegning i udendørs arealer. Skal dog helst bo inde.

Mentalitet

Venlig og omgængelig sammen med mennesker, den kender, men i besiddelse af et stærkt forsvarsinstinkt. Mistroisk over for fremmede. Årvågen, hurtig til at reagere og vagtsom ikke alene i forhold til mennesker, men også over for andre dyr. Kræver en erfaren ejer og tidlig socialisering for at kunne indpasses i en familie.

Oprindelse

Israels nationalhund stammer fra vildtlevende pariahunde, som i Negevørkenen har overlevet på deres egne præmisser i mindst 4000 år. Gennem årtusinder har beduiner opdraget vildtfødte hvalpe til at beskytte får og geder mod firbenede og tobenede tyve. Racen blev ”opdaget” i 1930’erne af et tysk par, som med solid baggrund i kynologisk forskning var flygtet fra nazismen til Palæstina. Nutidens canaan hund er skabt til at være vagthund på militære anlæg som eftersøgnings- og redningshund.

Behov, aktivitetsneveau og pleje

BEHOV
En arbejdskrævende hund, som behøver en tidlig og vedholdende opdragelse og mange opgaver, som stimulerer den mentalt. Derudover reel motion og et liv med nær menneskelig kontakt.
 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Vildhundens sikre flokfornemmelse og skarpe sanser er kendetegnende for racen. Den holder generelt tæt kontakt med sin fører, går sjældent sine egne veje og reagerer godt på anvisninger. Bør fra den tidligste hvalpealder lære at omgås artsfæller.

PELS OG PLEJE
Yderpelsen er tæt med grove, lige, korte eller mellemlange dækhår over kraftig og tæt tilliggende underuld. Den beskytter effektivt mod varme og kulde og al slags nedbør. Den skal jævnligt børstes grundigt igennem for at begrænse fældningen til overgangsperioderne.

Træning

Lærenem og samarbejdsvillig, som regel meget positiv over for indlæring og let at opdrage. Træn i korte og tempofyldte sekvenser, gerne i forskellige miljøer. Vær konsekvent og meget hurtig med belønninger såvel som med irettesættelser.

Hvalpeliste

Følg med i vores hvalpe/parringsliste.
Så vi kan finde et godt hjem til de nye hunde.

Ingen hvalpe

Opdrættere

Der er p.t ikke nogle opdrættere registreret. 

Race-repræsentant

Hvis du gerne vil vide mere til racen, eller har uddybende spørgsmål, ang. racen, aktiviteter mv.

Er du altid velkommen til at kontakte vores racerepræsentant!

Canaan hund har desværre ikke en racerepræsentant i øjeblikket
Kontakt klubbens formand hvis du har spørgsmål til racen

P.T. ingen racerepræsentant

Canaan Hund racerepræsentant

formand@spidshundeklubben.dk

Filtre

Kategorier
Kategorier
Racer
Racer
Hent flere