Spidshundeklubben stiftet 1968

Søg

Finsk Hyrdehund

Indholdsfortegnelse

Kort om racen

Oprindelsesland:
Finland

Højde:
Hanner 51 cm +/- 3 cm
Tæver 46 cm +/- 3 cm

Farve:
Sort – Brun – Grålig – ofte med lyse aftegninger

Motion: 

4/5

Om Finsk Hyrdehund

Lydig, lærenem, rolig, venlig, energisk, udholdende, arbejdsivrig og psykisk stærk. Den kan være reserveret, men er ikke mistroisk overfor fremmede. Den bruger gøen i dens arbejde med at hyrde rensdyrflokken og bør lære, hvornår den må gø. 

Læs mere om racestandarden

Aktiviteter

Vi har forskellige aktiviteter, som du kan deltage i hvis du er medlem af SPK. Vi glæder os til at se dig til næste aktivitet!

Om racen

Den er god som familiehund i en aktiv familie. I dag bruges den til hyrdehund, lydighedstræning, agility, redningshund mv. Den er en langdistanceløber og stresser ikke op som mange andre hyrdehunde. Den har behov for en del fysisk som mental aktivering. Finsk hyrdehund er en rolig hyrdehund fremavlet af Samerne på Nordkalotten.

Mentalitet

Dens rolige, venlige væsen gør den til en behagelig familiehund hos aktive mennesker. Den finske hyrdehund har tendens til at gø, når den driver tusindvis af rensdyr afsted over sneen. En finsk hyrdehund har et vagtinstinkt, som gør, at den vil gø, når der kommer nogen forbi. Derfor kræver det, at den allerede fra hvalp af lærer, hvornår det er ok, at den gør, og hvornår det ikke er. Den er overbærende over for børn og glad for at lege. I forhold til fremmede mennesker og hunde er den tillidsfuld, tolerant og afslappet.

Oprindelse

Denne race stammer fra samernes ældgamle rensdyrvogtere dog muligvis krydset med forskellige polare trækhunde. I midten af 1900-tallet var opblandingen med andre racer blevet så stor, at hunden næsten var ubrugelig til sit oprindelige arbejde, og samtidig foretrak mange af samerne snescooteren som arbejdsredskab, når renerne skulle samles. Et aktivt og målrettet avlsprogram i Finland og Sverige sikrede dog, at racens arbejdsevne, styrke og temperament blev genopbygget og bevaret.

Behov, Aktivitetsniveau og Pleje

BEHOV
Det er en hund, der skal aktiveres og bruges – ikke en sofahund. Den skal have en hel del udendørs motion og mange muligheder for at løse opgaver i tæt samarbejde med sine mennesker.
 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
I det fri er den aktiv, energisk og udholdende. Inde er den til gengæld rolig og afslappet, når den ellers er velstimuleret. Det er ikke en race, som stresser let. Den knytter sig meget til sin familie, følger gerne anvisninger og holder god kontakt.

PELS OG PLEJE
Den kraftige pels består af grove, middellange dækhår over fin, tyk underuld. Den står noget ud fra kroppen og isolerer godt især mod kulde. Den fælder to gange om året og her er det nødvendigt at børste den tit ellers er det en selvrensede pels, der ikke kræver børstning i det daglige.

Træning

Hyrdehundens arbejdsglæde og vilje til samarbejde er her kombineret med de polare spidshundes selvstændighed. Racen er generelt lydhør og nem at opdrage. Trænes den venligt, konsekvent og varieret, er den egnet til mange slags hundesport.

Hvalpeliste

Følg med i vores hvalpe/parringsliste.
Så vi kan finde et godt hjem til de nye hunde.

Ingen hvalpe

Opdrættere

Kennel Onnekas
Sol Støvind
Lyserenveien 681,
1820 Spydebjerg
Norge
Tlf: +47 90 92 79 07

Galleri

Se vores flotte billeder af racen.

Race-repræsentant

Hvis du gerne vil vide mere til racen, eller har uddybende spørgsmål, ang. racen, aktiviteter mv.

Er du altid velkommen til at kontakte vores racerepræsentant!

Caroline Bertouch-Lehn
Finsk Hyrdehund racerepræsentant
+45 53 54 90 08
finsk-hyrdehund@spidshundeklubben.dk

Filtre

Kategorier
Kategorier
Racer
Racer
Hent flere