Spidshundeklubben stiftet 1968

Søg

Gross-Spitz

Indholdsfortegnelse

Kort om racen

Oprindelsesland:
Tyskland

Højde:
42-50 cm

Farve:

Sort – Hvid – Brun

Motion: 

3/5

Om Gross-Spitz

Et kækt udtryk i de lidt skævt stillede øjne – en kvik elskelig og kærlig stolt familie – og gårdhund. Grossspitz`en er en af de ældste hunderacer i Europa og har igennem tiden været brugt som vagthund på land som i by, hvorfor kun lidt jagtiver er tilbage i den. Den bliver derfor gerne nær hjemmet og strejfer ikke. Hvis en tyv skulle forvilde sig ind på dens og dens ejeres enemærker, skal den nok vide at sige til. Dens tykke pels gør, at den hele året befinder sig godt ude, dog skal den i så fald have adgang til et velisoleret hundehus, men den er ligeså elskelig og glad for at være “indehund”. Dens kærlige sind, dens lærervillighed (lydighed, agillity, show osv.) og følelse af samhørighed med hjemmets beboere – dem, den passer på – gør den til ideel ledsager og vogter af hus og hjem – og en positiv ting mere – det er ikke en “bjæffende” hund, og den gør ikke unødigt.

Læs mere om racestandarden

Aktiviteter

Vi har forskellige aktiviteter, som du kan deltage i hvis du er medlem af SPK. Vi glæder os til at se dig til næste aktivitet!

Om racen

I dag bliver racen betragtet som værende ekstremt truet m.h.t. udryddelse, men en gruppe af ildfulde sjæle i Europa, gør et stort stykke arbejde for at styrke racen til overlevelse. Grossspitz`en er hunden til gård, hus – ja til enhver “lejlighed”. 

Mentalitet

De tyske spidser, gross-spitz, mittelspitz og kleinspitz, adskiller sig kun fra hinanden i størrelse og farve. De er selvbevidste, hengivne og loyale i forhold til familien, tålmodige med børn, men lidt mistroiske over for fremmede og ikke særlig tolerante over for andre hunde. Som selskabshunde kræver de en hel del hundeerfaring.

Oprindelse

De tyske spidser er efterkommere af stenalderens tørvehund, som også talrige andre racer er udgået fra. De var fra middelalderen en fast del af livet på gårdene, hvor de holdt vagt, tog rotter og mus og fungerede som hyrdehunde. Godsejerne tolererede hundene, fordi de var uinteresseret i vildt og ikke lod sig oplære til jagthunde. De passer stadig deres oprindelige arbejde, mens rollen som selskabshunde er næsten helt overtaget af de to mindste varianter og af den lidt større keeshond.

Behov, Aktivitetsniveau og Pleje

BEHOV
Kræver en tidlig og omhyggelig socialisering for at vænne den til fremmede hunde og mennesker og for at dæmpe lysten til at gø. De sætter pris på motion og opholder sig gerne i det fri.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Dens skarpe opmærksomhed og manglende interesse for jagt gør den til en pålidelig vogter af alt, hvad der er den betroet. Den er meget nært knyttet til sin familie, retter sig gerne efter anvisninger og er ikke tilbøjelig til at gå sine egne veje.

PELS OG PLEJE
Pelsen beskytter effektivt i al slags vejr. Den er halvlang med let udstående dækhår over en tæt underuld, som er fyldigere om vinteren end om sommeren. Pelsen fælder en del og er tilbøjelig til at filtre, og den skal derfor børstes grundigt igennem med jævne mellemrum.

Træning

De mellemstore tyske spidser kan ofte være lidt egenrådige, så de er ikke helt lette at opdrage. Undgå hårde metoder, men vær altid venlig,konsekvent, retfærdig og opfindsom med belønninger. Træn i korte, varierede tempofyldte sekvenser.

Hvalpeliste

Følg med i vores hvalpe/parringsliste.
Så vi kan finde et godt hjem til de nye hunde.

Ingen hvalpe

Opdrættere

Der er p.t ikke nogle opdrættere registreret. 

Race-repræsentant

Hvis du gerne vil vide mere til racen, eller har uddybende spørgsmål, ang. racen, aktiviteter mv.

Er du altid velkommen til at kontakte vores racerepræsentant!

Lene Wohlfahrt
Gross-Spitz racerepræsentant
+45 75 86 36 23
grossspitz@spidshundeklubben.dk

Filtre

Kategorier
Kategorier
Racer
Racer
Hent flere