Spidshundeklubben stiftet 1968

Søg

Hokkaido

En intelligent og lærenem race, som hurtigtknytter sig til sin ejer

Indholdsfortegnelse

Kort om racen

Oprindelsesland:
Japan

Højde:
Hanner 48-52 cm
Tæver 45-49 cm

Farve:
Rød – Sesam – Brindle – Black and Tan – Black – Hvid

Motion: 

3/5

Om Hokkaido

De fire mindre udbredte japanske spidshunderacer har meget til fælles.

Af væsen er de venlige og afbalancerede i fredelige situationer, men vagtsomme og noget afstandtagende over for fremmede og forsvarsberedte i forhold til andre dyr. De kan med den rette opdragelse tilpasse sig en aktiv familie med solid hundeerfaring, men behøver en leder, som kan sætte sig i respekt.

Læs mere om racestandarden

Aktiviteter

Vi har forskellige aktiviteter, som du kan deltage i hvis du er medlem af SPK. Vi glæder os til at se dig til næste aktivitet!

Om racen

Har været anvendt til jagt på større vildt som hjorte, vildsvin og bjørne. De opsporede selvstændigt vildtet i tavshed og fastholdt ved gøen dets opmærksomhed, til jægeren nåede frem. Jagtlysten er stadig stor, så det er ikke hunde, man kan lade gå løs, også fordi de tit vil optræde udfordrende over for andre hunde.

Mentalitet

De fire mindre udbredte japanske spidshunderacer har meget til fælles. Af væsen er de venlige og afbalancerede i fredelige situationer, men vagtsomme og noget afstandtagende over for fremmede og forsvarsberedte i forhold til andre dyr. De kan med den rette opdragelse tilpasse sig en aktiv familie med solid hundeerfaring, men behøver en leder, som kan sætte sig i respekt.

Oprindelse

Forfædrene til de mellemstore japanske spidshunde kom for omkring 4000 år siden til øgruppen fra det asiatiske fastland. De tilpassede sig forskellige klimatiske og terrænmæssige forhold, uden at deres udseende ændrede sig væsentligt. De blev godkendt som selvstændige racer i løbet af 1930’erne og er efterfølgende i Japan erklæret for “natur-monumenter”.

Behov, Aktivitetsniveau og Pleje

BEHOV
Det er naturhunde, der selv med en tidlig socialisering næppe er egnede udelukkende som selskabshunde. De er middelstore, stærke, udholdende og behøver masser af motion og udfordringer som at søge og følge et spor. De værdsætter en nær kontakt med mennesker, som de kender og respekterer.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Har været anvendt til jagt på større vildt som hjorte, vildsvin og bjørne. De opsporede selvstændigt vildtet i tavshed og fastholdt ved gøen dets opmærksomhed, til jægeren nåede frem. Jagtlysten er stadig stor, så det er ikke hunde, man kan lade gå løs, også fordi de tit vil optræde udfordrende over for andre hunde.

PELS OG PLEJE
Pelsen er grov og lige med blød og tæt underuld. Længden og tykkelsen af pelsen er afpasset efter klimaet i racens hjemegn. Dette påvirker både mængden af pelspleje og fældning, men generelt gælder, at en grundig gennembørstning en gang om ugen er påkrævet, men tilstrækkelig. Med hensyn til foder er racerne meget nøjsomme og fordringsløse.

Træning

De er opmærksomme og har en hurtig opfattelsesevne, men som selvstændige jægere er de ikke meget for at samarbejde. De indretter sig primært efter lederen af flokken. De skal fra tidligste hvalpealder vænnes til fremmede og navnlig til andre hunde, og de skal hele tiden vide, hvem der bestemmer.

Hvalpeliste

Følg med i vores hvalpe/parringsliste.
Så vi kan finde et godt hjem til de nye hunde.

Ingen hvalpe

Opdrættere

Der er p.t ikke nogle opdrættere registreret. 

Race-repræsentant

Hvis du gerne vil vide mere til racen, eller har uddybende spørgsmål, ang. racen, aktiviteter mv.

Er du altid velkommen til at kontakte vores racerepræsentant!

P.T. ingen racerepræsentant
Hokkaido racerepræsentant

formand@spidshundeklubben.dk

 

Filtre

Kategorier
Kategorier
Racer
Racer
Hent flere