Spidshundeklubben stiftet 1968

Søg

Japansk Spids

Indholdsfortegnelse

Kort om racen

Oprindelsesland:
Japan

Højde:
30-38 cm

Farve:
Hvid

Motion: 

3/5

Om Japansk Spids

Den Japanske Spids er meget kærlig og hengiven overfor sine mennesker, og den vil gerne være der hvor dens familie er. Den kommer mennesker venligt i møde, dog kan nogle være reserveret over for fremmede.

Læs mere om racestandarden

Aktiviteter

Vi har forskellige aktiviteter, som du kan deltage i hvis du er medlem af SPK. Vi glæder os til at se dig til næste aktivitet!

Om racen

En Japansk Spids er en følsom hund, hvilket betyder at den skal opdrages med blød hånd, den er hurtig til at reagere på uro i en familie, så jo mere uro omkring den japanske spids, jo mere urolig bliver den også. En typisk hund af racen fører sig med stolthed og naturlig værdighed, og med elegance i sin fremtoning. 

Mentalitet

En japansk spids er en følsom hund, hvilket betyder at den skal opdrages med blød hånd. Den er hurtig til at reagere på uro i en familie, så jo mere uro omkring den japanske spids, jo mere urolig bliver den også. Den japanske spids er meget kærlig og hengiven overfor sine mennesker og den vil gerne være der, hvor familien er. Den kommer mennesker venligt i møde, dog kan den være reserveret overfor fremmede. Temperamentet er roligt og hunden er psykisk afbalanceret. Det er en vagtsom race, til tider noget gøende, hvis ikke der er sat grænser for det. Den står ikke i vejen for at fange en mus eller løbe efter en hare, hvis hunden er løs.

Oprindelse

Præcist hvilke hunde, der har dannet grundstammen til japansk spids vides ikke med sikkerhed. Det står dog fast, at renavlen af racen påbegyndtes i Japan i 1920’erne, og at der allerede før anden verdenskrig fandtes mange ensartede hunde af typen i hjemlandet. Krigen bevirkede en stærk tilbagegang for avlsarbejdet, men i 1948 var bestanden atter blevet så stor og stabil, at den japanske spids kunne godkendes nationalt i Japan. I 1964 fulgte så anerkendelsen af japansk spids, som selvstændig race i FCI, den internationale organisation for opdræt af racehunde. I de følgende år bredte kendskabet til den japanske spids sig efterhånden udenfor Japans grænser og i begyndelsen af 1970’erne nåede den nye race også frem til de nordiske lande. Således blev de første japanske spidhunde i Danmark importeret hertil fra Sverige i 1979.

Behov, Aktivitetsniveau og Pleje

BEHOV
En japansk spids er med sin lille størrelse moderat motionskrævende, men er i stand til at klare fysisk krævende udfordringer og er både udholdende, robust og hårdfør. Den har behov for at arbejde med sin hjerne (spor, aktivitetsspil osv.)Den har behov for tæt kontakt til sine mennesker.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En japansk spids er aktiv og robust, og hunden vil gerne undersøge alt ukendt. Den kan fange mus, men har ellers ikke den store jagtlyst, så den vælger som regel at holde god kontakt til sine mennesker, frem for at gå sine egne veje.

PELS OG PLEJE
Pelsen er lang og meget fyldig med lige og udstående dækhår og kort, blød og tæt underuld. Den er ikke så arbejdskrævende, men den skal børstes grundigt igennem en gang om ugen for ikke at filtre og for at begrænse fældningen. I fældeperioder er det en god idé at børste godt igennem dagligt. Lær hunden fra hvalp at blive børstet.

Træning

En japansk spids er en meget samarbejdsvillig og lærenem hund, men for at opretholde dette er det nødvendigt at belønne hunden med ros og leg, eventuelt med en bold frem for godbidder. Små hunde bliver hurtigt mætte og overvægtige. Træn venligt, positivt og varieret i korte og tempofyldte sekvenser. Undgå for mange gentagelser. Da en japansk spids er en alarmhund, bør den begrænses i at gø allerede fra hvalp.

Hvalpeliste

Følg med i vores hvalpe/parringsliste.
Så vi kan finde et godt hjem til de nye hunde.

Ingen hvalpe

Opdrættere

Kennel Crazy Little Diamond
Anette Ege
Nakskov
www.crazy-diamond.dk

Kennel Jukilas
Lisbeth Hold
Sorøvej 180
4350 Ugerløse
Tlf: +45 25 11 86 91
www.jukilas.dk

Kennel Lykkevejen
Dorota Andersen
Askovvej 33
6600 Vejen
Tlf: +45 28 24 35 78

Kennel Shinbi
Laila Bendixen
Svejrupløkke 9
6200 Aabenraa
Tlf: +45 28 90 10 38
www.facebook.com/kennel-shinbi

Kennel Stjernedrys
Lena Bresdahl
Brøndby
www.kennel-stjernedrys.dk

Kennel Sweet Poder Of Mine
Chrestina Poder
Elmevænget 3
6330 Padborg
Facebook

Galleri

Se vores flotte billeder af racen.

Race-repræsentant

Hvis du gerne vil vide mere til racen, eller har uddybende spørgsmål, ang. racen, aktiviteter mv.

Er du altid velkommen til at kontakte vores racerepræsentant!

P.T. ingen racerepræsentant
Japansk Spids racerepræsentant

formand@spidshundeklubben.dk

Filtre

Kategorier
Kategorier
Racer
Racer
Hent flere