Spidshundeklubben stiftet 1968

Søg

Kai

En intelligent og lærenem race, som hurtigtknytter sig til sin ejer

Indholdsfortegnelse

Kort om racen

Oprindelsesland:
Japan

Højde:
48-53 cm

Farve:
Sort brindle – Rød brindle – Brindle – Hvid

Motion: 

5/5

Om Kai

Gammel race, oprindelig jagthund til hjort og vildsvin. Robust og meget adræt familie- og vagthund. Meget loyal, hengiven og nært knyttet til sin familie, kan være reserveret overfor fremmede. Lærenem, modig, energisk og meget årvågen.

Læs mere om racestandarden

Aktiviteter

Vi har forskellige aktiviteter, som du kan deltage i hvis du er medlem af SPK. Vi glæder os til at se dig til næste aktivitet!

Mentalitet

De fire mindre udbredte japanske spidshunderacer har meget til fælles. Af væsen er de venlige og afbalancerede i fredelige situationer, men vagtsomme og noget afstandtagende over for fremmede og forsvarsberedte i forhold til andre dyr. De kan med den rette opdragelse tilpasse sig en aktiv familie med solid hundeerfaring, men behøver en leder, som kan sætte sig i respekt.

Behov, Aktivitetsniveau og Pleje

BEHOV

Det er naturhunde, der selv med en tidlig socialisering næppe er egnede udelukkende som selskabshunde. De er middelstore, stærke, udholdende og behøver masser af motion og udfordringer som at søge og følge et spor. De værdsætter en nær kontakt med mennesker, som de kender og respekterer.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Har været anvendt til jagt på større vildt som hjorte, vildsvin og bjørne. De opsporede selvstændigt vildtet i tavshed og fastholdt ved gøen dets opmærksomhed, til jægeren nåede frem. Jagtlysten er stadig stor, så det er ikke hunde, man kan lade gå løs, også fordi de tit vil optræde udfordrende over for andre hunde.

PELS OG PLEJE

Pelsen er grov og lige med blød og tæt underuld. Længden og tykkelsen af pelsen er afpasset efter klimaet i racens hjemegn. Dette påvirker både mængden af pelspleje og fældning, men generelt gælder, at en grundig gennembørstning en gang om ugen er påkrævet, men tilstrækkelig. Med hensyn til foder er racerne meget nøjsomme og fordringsløse.

Hvalpeliste

Følg med i vores hvalpe/parringsliste.
Så vi kan finde et godt hjem til de nye hunde.

Ingen hvalpe

Opdrættere

Der er p.t ikke nogle opdrættere registreret. 

Galleri

Se vores flotte billeder af racen.

Race-repræsentant

Hvis du gerne vil vide mere til racen, eller har uddybende spørgsmål, ang. racen, aktiviteter mv.

Er du altid velkommen til at kontakte vores racerepræsentant!

P.T. ingen racerepræsentant
Kai racerepræsentant

formand@spidshundeklubben.dk

Filtre

Kategorier
Kategorier
Racer
Racer
Hent flere