Spidshundeklubben stiftet 1968

Søg

Kishu

Indholdsfortegnelse

Kort om racen

Oprindelsesland:
Japan

Højde:
Hanner 52 cm +/- 3 cm
Tæver 49 cm +/- 3 cm

Farve:
Hvid, Rød og Sesam

Motion: 

3/5

Om Kishu

En velbalanceret, middelstor hund med veludviklede muskler. Hunden har opretstående ører og oprullet eller seglformet hale. Bygningen er kompakt og stærk med kraftige knogler.

Læs mere om racestandarden

Aktiviteter

Vi har forskellige aktiviteter, som du kan deltage i hvis du er medlem af SPK. Vi glæder os til at se dig til næste aktivitet!

Om racen

En hund med bemærkelsesværdig udholdenhed. Den viser ædelhed, værdighed og næsten barnlig følsomhed. Temperamentet er trofast, trænbart og meget opmærksomt.

Mentalitet

De fire mindre udbredte japanske spidshunderacer har meget til fælles. Af væsen er de venlige og afbalancerede i fredelige situationer, men vagtsomme og noget afstandtagende over for fremmede og forsvarsberedte i forhold til andre dyr. De kan med den rette opdragelse tilpasse sig en aktiv familie med solid hundeerfaring, men behøver en leder, som kan sætte sig i respekt.

Behov, Aktivitetsniveau og Pleje

BEHOV

Det er naturhunde, der selv med en tidlig socialisering næppe er egnede udelukkende som selskabshunde. De er middelstore, stærke, udholdende og behøver masser af motion og udfordringer som at søge og følge et spor. De værdsætter en nær kontakt med mennesker, som de kender og respekterer.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Har været anvendt til jagt på større vildt som hjorte, vildsvin og bjørne. De opsporede selvstændigt vildtet i tavshed og fastholdt ved gøen dets opmærksomhed, til jægeren nåede frem. Jagtlysten er stadig stor, så det er ikke hunde, man kan lade gå løs, også fordi de tit vil optræde udfordrende over for andre hunde.

PELS OG PLEJE

Pelsen er grov og lige med blød og tæt underuld. Længden og tykkelsen af pelsen er afpasset efter klimaet i racens hjemegn. Dette påvirker både mængden af pelspleje og fældning, men generelt gælder, at en grundig gennembørstning en gang om ugen er påkrævet, men tilstrækkelig. Med hensyn til foder er racerne meget nøjsomme og fordringsløse.

Hvalpeliste

Følg med i vores hvalpe/parringsliste.
Så vi kan finde et godt hjem til de nye hunde.

Ingen hvalpe

Opdrættere

Der er p.t ikke nogle opdrættere registreret. 

Galleri

Se vores flotte billeder af racen.

Race-repræsentant

Hvis du gerne vil vide mere til racen, eller har uddybende spørgsmål, ang. racen, aktiviteter mv.

Er du altid velkommen til at kontakte vores racerepræsentant!

P.T. ingen racerepræsentant
Kai racerepræsentant

formand@spidshundeklubben.dk

Filtre

Kategorier
Kategorier
Racer
Racer
Hent flere