Spidshundeklubben stiftet 1968

Søg

Kleinspitz

Indholdsfortegnelse

Kort om racen

Oprindelsesland:
Tyskland

Højde:
26 cm +/- 3 cm
Tæver 61 +/- 3 cm

Farve:
Sort – Brun – Hvid – Orange – Andre farver

Motion: 

3/5

Om Kleinspitz

Akita’en er en stor harmonisk hund. Den behøver en del motion, og især mental aktivering dagligt. Den er intelligent og lærenem. Den kan være reserveret over for fremmSom navnet antyder, hører kleinspitzen til de tyske spidshunde, der opdeles i racer efter deres størrelse. Kleinspitzen er den næstmindste i rækken og må måle fra 23 – 29 cm i skulderhøjde. Den fås i farverne sort – brun – hvid – ulvegrå og andre farver. Det er en lille robust selskabshund. Den er glad og livlig, kvik og lærenem og den er meget velegnet til både lydighedstræning og agility; den vil meget gerne bruge sine kræfter. Det er også en vagthund, da der ikke kommer fremmede til huset uden at hunden fortæller det, men den står ikke og gør umotiveret.ede, men knytter sig stærkt til sin ejer. 

Det er en selvsikker og fysisk stærk hund og kræver derfor en kærlig men yderst konsekvent opdragelse. Den har brug for mange nye udfordringer da den hurtigt keder sig. Den er fra naturens side rolig og værdig.

Den vil følge sin ejer, men kræver en erfaren og rolig ejer som giver tydelige direktiver for, hvad der kræves af den. Den kan let snige sig til at tage styringen på sin egen charmerende måde. Det er derfor en race som kræver nogen hundekendskab, for at opnå et positivt resultat for hund og familie.

Akitaen har en tyk pels som kræver en børst jævnligt for at holde den. Den fælder i rigelige mængder 2 gang om året.

Læs mere om racestandarden

Aktiviteter

Vi har forskellige aktiviteter, som du kan deltage i hvis du er medlem af SPK. Vi glæder os til at se dig til næste aktivitet!

Om racen

Hunden er let at passe og pleje da den store flotte pels ikke kræver megen omsorg. En god gang børstning ca. en gang om ugen er nok.

Et bad er sjældent nødvendigt, men har hunden været ude i regn og pløre, skal den bare have lov til at blive tør, så kan den børstes ren og fin, hvis den ikke har rystet skidtet af forinden. Kleinspitzen er en selskabshund og med den i huset behøver man aldrig kede sig.

Den er altid klar oplagt til leg eller til en ekstra travetur, men den kan også klare sig med lidt motion.

Mentalitet

I mangt og meget en lidt større og mindre forfinet udgave af pomeranian. Den er livlig og usædvanlig trofast over for sin familie, nysgerrig og lidt afventende over for fremmede. Det er en lille hund med en stor selvtillid. Den er vagtsom og reagerer på alt ukendt med en ivrig gøen. En nem, stærk og robust selskabshund.

Oprindelse

De tyske spidshunde er efterkommere af en af verdens ældste hundetyper. De var i årtusinder udbredt over et meget stort område. Uanset størrelsen gjorde de nytte som vagthunde på gårdene, hvor de desuden holdt rotter og andre skadedyr fra dørene. Den lille kleinspitz var helt op i 1800-tallet identisk med den race, der i dag er kendt som pomeranian. Den blev i sit hjemland, og den beholdte sin størrelse og sin mere beherskede pels, mens pomeranian blev avlet mindre og mere pelsrig i Storbritannien.

Behov, Aktivitetsniveau og Pleje

BEHOV
Den er stor nok til at gå lange ture og lille nok til at kunne være med overalt. Den er glad for nye oplevelser og for at bevæge sig, og den er meget knyttet til sin familie.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den vil gerne lege både med mennesker og andre hunde. Den vil også gerne gø ad dem, men det bør begrænses gennem tidlig og målrettet socialisering og træning. Hverken mennesker eller store hunde synes altid om larmen. Som regel holder den tæt kontakt.

PELS OG PLEJE
Pelsen består af lange og lige dækhår, der står ud fra kroppen, og af en kort, tyk og vatagtig underuld. Den skal børstes grundigt igennem en gang om ugen for ikke at filtre. Vær desuden opmærksom på tandsten, da en lille hund ikke altid bruger tænderne tilstrækkeligt.

Træning

Racen er lærenem, opmærksom og samarbejdsvillig. Den vil gerne bruges og kan lære alt, når det sker med tålmodighed, konsekvens og venlighed. Beløn hellere med ros og leg end med godbidder. Hunden er meget lille og bliver hurtigt mæt.

Hvalpeliste

Følg med i vores hvalpe/parringsliste.
Så vi kan finde et godt hjem til de nye hunde.

Ingen hvalpe

Opdrættere

Kennel La Spitz Magnifique
Nana Borup & Michael Lund
Bispensgade 32, 1.TH
9000 Aalborg
Tlf: +45 20 71 86 77

Kennel Von Spitzie
Vibeke Bødtger
Lyngbygade 29
8600 Silkeborg
Tlf: +45 86 82 99 13

Galleri

Se vores flotte billeder af racen.

Race-repræsentant

Hvis du gerne vil vide mere til racen, eller har uddybende spørgsmål, ang. racen, aktiviteter mv.

Er du altid velkommen til at kontakte vores racerepræsentant!

Nanna Borup

Kleinspitz racerepræsentant
+45 20 72 86 77
kleinspitz@spidshundeklubben.dk

Filtre

Kategorier
Kategorier
Racer
Racer
Hent flere