Spidshundeklubben stiftet 1968

Søg

Mittelspitz

Indholdsfortegnelse

Kort om racen

Oprindelsesland:
Tyskland

Højde:
35-40 cm

Farve:
Sort – Brun – Hvid – Orange – Ulvegrå – Creme – Creme/zobel – Orange/zobel – Black and Tan – Particolour

Motion: 

3/5

Om Mittelspitz

Mittelspitzen er en meget aktiv hund som kræver udfordringer, hvad enten det er lydighedtræning og som den helst vil – Agility. Mittelspitzen elsker alle – både familie og fremmede. Og helst hvis den kan komme til at sidde på skødet af alle i hjemmet – på en gang.

Læs mere om racestandarden

Aktiviteter

Vi har forskellige aktiviteter, som du kan deltage i hvis du er medlem af SPK. Vi glæder os til at se dig til næste aktivitet!

Om racen

Det er en vagtsom hund som nok skal fortælle hvis nogle kommer på besøg – men den bliver hurtig stille igen. Mittelspitzen har en kraftig pels med meget underuld og på traods af dette, kræver den ikke specielt meget pelspleje. Mittelspitzen er en meget robust og intelligent hund. Så hvis man ønsker en hund til at træne agility eller blot hundekunster – så er en mittelspitz velegnet mulighed. 

Mentalitet

Selvbevidst, hengiven og loyal i forhold til familien, tålmodig med børn. Kan være lidt reserveret ift. fremmede. God selskabshund for familien, som gerne vil opleve naturen. Den knytter sig meget til sin ejer. Den er meget glad for opmærksomhed og følger sin ejer i tykt og tyndt og er meget trofast.

Oprindelse

De tyske spidser er efterkommere af stenalderens tørvehund, som også talrige andre racer er udgået fra. De var fra middelalderen en fast del af livet på gårdene, hvor de holdt vagt, tog rotter og mus og fungerede som hyrdehunde. Godsejerne tolererede hundene, fordi de var uinteresserede i vildt og ikke lod sig oplære til jagthunde. De passer stadig deres oprindelige arbejde, mens rollen som selskabshunde næsten helt er overtaget af de to mindste varianter og af den lidt større keeshond.

Behov, Aktivitetsniveau og Pleje

BEHOV
Kræver en tidlig og omhyggelig socialisering for at vænne den til fremmede hunde og mennesker og for at dæmpe lysten til at gø. De sætter pris på kontakt med familien og motion. De opholder sig gerne i det fri.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Dens skarpe opmærksomhed og manglende interesse for jagt gør den til en pålidelig vogter af alt, hvad der er den betroet. Den er meget nært knyttet til sin familie, retter sig gerne efter anvisninger og er ikke tilbøjelig til at gå sine egne veje.

PELS OG PLEJE
Pelsen beskytter effektivt i al slags vejr. Den er halvlang med let udstående dækhår over en tæt underuld, som er fyldigere om vinteren end om sommeren. Den bør børstes med jævne mellemrum. Den store pels til trods, fælder de ikke så meget i det daglige, men primært to gange årligt, og her anbefales det, at den børstes grundigt hver dag.

Træning

De mellemstore tyske spidser kan ofte være lidt egenrådige, så de er ikke de nemmeste at opdrage. Træn med venlige metoder og vær konsekvent, retfærdig og opfindsom med belønninger. Træn i korte, varierede sekvenser.

Hvalpeliste

Følg med i vores hvalpe/parringsliste.
Så vi kan finde et godt hjem til de nye hunde.

Ingen hvalpe

Opdrættere

Kennel Asti-Una’s
Donna Lee & David Herrick
Assensvej 330
5690 Tommerup
Tlf: +45 21 66 42 17
Facebook

Kennel Mittel By Mittel
Tina Arpe
Anemonevej 6
4050 Skibby
Tlf: +45 61 45 85 47

Kennel Mittlapp
Judit & Hans Røntved
Kløvervej 7
9320 Hjallerup
Tlf: +45 22 74 33 55 / +45 22 44 98 98
www.mittlapp.dk

Kennel Snefrid
Jesper & Claus Fischer
4550 Jyderup
Tlf: +45 70 78 72 30
www.kennelsnefrid.dk

Kennel Uno Spitz Mittelspitz
Mai-Britt Seim Schrøder
Poppelhusene 106
2600 Glostrup
Tlf:+45 26 31 66 46
www.uno-spitz.dk

Kennel Rosspoint
Salwa Abbas Andersen
4521 Gadstrup
Tlf: +45 52 53 29 23
www.rosepoint.dk

Galleri

Se vores flotte billeder af racen.

Race-repræsentant

Hvis du gerne vil vide mere til racen, eller har uddybende spørgsmål, ang. racen, aktiviteter mv.

Er du altid velkommen til at kontakte vores racerepræsentant!

Salwa Abbas Andersen
Mittelspitz racerepræsentant
+45 52 53 29 23
mittelspitz@spidshundeklubben.dk

Filtre

Kategorier
Kategorier
Racer
Racer
Hent flere