Spidshundeklubben stiftet 1968

Søg

Norrbottenspids

Indholdsfortegnelse

Kort om racen

Oprindelsesland:
Sverige

Højde:
41-44 cm

Farve:
Hvid med gule eller rødbrune aftegninger.

Motion: 

3/5

Om Norbottenspids

Blid, venlig, kærlig, social, savner dominans og aggressivitet. En blid, glad og behagelig ven som holder af “alle” – gamle, unge og børn som den “elsker”. Knytter sig ofte mest til sin ejer og flok.

Læs mere om racestandarden

Aktiviteter

Vi har forskellige aktiviteter, som du kan deltage i hvis du er medlem af SPK. Vi glæder os til at se dig til næste aktivitet!

Om racen

Fungerer og trives med andre hunde, uanset køn. Tæt socialt samvær med flokken/familien. Moderat motion efter devisen – jo mere, jo bedre. Racen tilhører gruppen jagende spidshunde, egner sig til spor, lydighed og agility. Samarbejdsvillig men ikke behagesyg.

Mentalitet

Norrbottenspids er en vågen og opmærksom hund med god tilpasningsevne, og som med passende opdragelse og beskæftigelse er en selskabelig og kærlig hund hos de fleste familier. Racen er social, venlig og omgængelig i alle situationer, men man må være forberedt på, at den kan være gøende i visse situationer.

Oprindelse

Racen har eksisteret i Norrbotten på grænsen mellem Sverige og Finland i århundreder. Den blev angiveligt fremavlet som pedant til den finske spids og anses for at have samme ophav som den norske lundehund. Oprindelig blev den brugt til jagt på alle former for vildt. Den bruges i de øvrige skandinaviske lande som en yndet familiehund kombineret med jagt på den store skandinaviske skovfugl Tjuren samt til jagt på vildsvin, jærv og elg mm. I 1948 blev racen erklæret for uddød, men det var heldigvis forkert. Den eksisterede upåagtet, i bedste velgående, på gårdene i de svenske skove.

Behov, Aktivitetsniveau og Pleje

BEHOV
Racen behøver moderat fysisk motion, men Norrbottenspidsen har især brug for mental motion og træning og har behov for nær kontakt med familien.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Norrbottenspids er skabt til jagt på al slags vildt men er i dag kategoriseret som en jagende fuglehund. Norbottenspidsen finder fugle i træerne, hvor de skjuler sig for jægeren, og med sin intense gøen kalder den jægeren på skudhold. Instinktet er latent medfødt, men ved rette læring kan det dæmpes. Racen giver lyd, når der sker noget nyt, f.eks. når der kommer gæster, men når der er hilst på, stopper den sin gøen. Med korrekt træning og god kontakt går den voksne hund sjældent sine egne veje.

PELS OG PLEJE
Overpelsen er strid, temmelig kort, glat og tæt tilliggende med blød og fyldig underuld. Det er en pels til al slags vejr, som isolerer både mod kulde og mod varme. Pelsen er smuds- og vandafvisende og nem at holde. Jævnlig børstning begrænser fældningen til to gange årligt, forår og efterår. Hundene soignerer sig på samme måde som katte.

Træning

Hunden er kvik, glad for at arbejde og hurtigtopfattende. Begynd opdragelsen tidligt med hovedvægt på indkald. Træn gerne med hunden løs i skiftende miljøer, vær opfindsom med belønningerne og forvent ikke ubetinget lydighed af den unge hund.

Hvalpeliste

Følg med i vores hvalpe/parringsliste.
Så vi kan finde et godt hjem til de nye hunde.

Ingen hvalpe

Opdrættere

Kennel Spidsbjørnen
Frank Fuhlendorff
Koldkærvej 2, Mejlby
8530 Hjortshøj
Tlf: +45 28 15 64 74

Kennel Shibamis
Fam. Leugesen
Odasminde 2
8960 Randers SØ
Tlf: +45 23 49 44 04

Galleri

Se vores flotte billeder af racen.

Race-repræsentant

Hvis du gerne vil vide mere til racen, eller har uddybende spørgsmål, ang. racen, aktiviteter mv.

Er du altid velkommen til at kontakte vores racerepræsentant!

Frank Fuhlendorff
Norbottenspids racerepræsentant
+45 86 25 52 77
norbottenspids@spidshundeklubben.dk

Filtre

Kategorier
Kategorier
Racer
Racer
Hent flere