Spidshundeklubben stiftet 1968

Søg

Norsk Lundehund

Indholdsfortegnelse

Kort om racen

Oprindelsesland:
Norge

Højde:
34-38 cm

Farve:

Rødbrun – Bleggul eller Sort med hvide aftegninger

Motion: 

3/5

Om Norsk Lundehund

Årvågen, energisk, livlig, kvik, intelligent, lydhør, nysgerrig og følger med i alt. Lundehunden har sit jagtinstinkt i behold, men den strejfer ikke. Racen knytter sig til alle i familien og vil helst vide hvor hele familien er. Lundehunden bryder sig ikke om, at der bliver talt hårdt til den. Den kræver megen kærlighed, venlighed og stor opmærksomhed.

Læs mere om racestandarden

Aktiviteter

Vi har forskellige aktiviteter, som du kan deltage i hvis du er medlem af SPK. Vi glæder os til at se dig til næste aktivitet!

Om racen

Den elsker at gå ture og har godt af mental aktivering. En lundehund skal trænes varieret og skal vejledes venligt. Agility, rally lydighed og spor er træning, der passer godt til den.

Mentalitet

Oprindelig en jagende spidshund, men i dag en helt speciel, lidt spøjs familiehund, som dog næppe er en race for helt uerfarne ejere. Den knytter sig tæt til hele familien og tager gerne del i alle aktiviteter. Den har en forkærlighed for at grave, men den er ikke så gøende som andre racer med samme arbejdsbaggrund.

Oprindelse

På øerne Værøy og Røst ud for Nordnorges kyst blev racen i århundreder brugt til at fange og dræbe søpapegøjer (lunder) i deres reder og bringe dem ud til jægerne. Livet på de stejle klippevægge har betinget tre unikke egenskaber. For at stå bedre fast har den seks tæer og syv eller otte trædepuder på hver pote. For bedre at kunne krybe ind i hulerne kan den strække forbenene 90 grader ud fra kroppen og bøje hovedet helt bagud langs ryggen. For at undgå vand og snavs i ørerne kan den klappe det ydre øre sammen. Lunder er i dag totalt fredede. Hundene blev reddet ved en stor avlsindsats.

Behov, Aktivitetsniveau og Pleje

BEHOV
Den skal have et godt socialt liv, passende motion og mange mentalt stimulerende opgaver. Kan være lidt reserveret over for fremmede, hvis den ikke socialiseres fra tidligste hvalpealder.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En livlig og umådelig smidig og adræt lille hund, som stadig har meget jagtlyst i behold. Den bevæger sig gerne, er lynhurtig og kan næsten komme igennem et nøglehul.

PELS OG PLEJE
Den korte og stride dækpels over blød underuld kræver meget lidt pleje. En grundig ugentlig gennembørstning er tilstrækkelig til at holde den fri for løse hår. Fælder kun i overgangsperioderne. Hold til gengæld øje med neglelængden, især på de ekstra tæer.

Træning

Arbejdsglad og lærevillig, men også en selvstændig problemløser, som er mere modtagelig for vejledning end for at modtage ordrer. I modsætning til mange andre spidshunde er lundehunden meget glad for at apportere.

Hvalpeliste

Følg med i vores hvalpe/parringsliste.
Så vi kan finde et godt hjem til de nye hunde.

Ingen hvalpe

Opdrættere

Kennel Keeza’s Lunde
Susanne Stig Hansen
Skelbækvej 7, Svensmarke
4780 Stege
Tlf: +45 20 32 72 37
www.keezas.dk 

Kennel Nysom
Jytte Nysom
Rådbyvej 19, Rådby
4660 Store Heddinge
Tlf: +45 56 56 70 72 / +45 61 70 72 09

Kennel Weywadt’s Lunde
Annette Waywadt

Tlf: +45 30 31 77 57

Galleri

Se vores flotte billeder af racen.

Race-repræsentant

Hvis du gerne vil vide mere til racen, eller har uddybende spørgsmål, ang. racen, aktiviteter mv.

Er du altid velkommen til at kontakte vores racerepræsentant!

Annette Weywadt
Norsk Lundehund racerepræsentant
+45 30 31 77 57
norsk-lundehund@spidshundeklubben.dk

Filtre

Kategorier
Kategorier
Racer
Racer
Hent flere