Spidshundeklubben stiftet 1968

Søg

Russisk-Europæisk Laika

Indholdsfortegnelse

Kort om racen

Oprindelsesland:
Rusland

Højde:
Hanner 52-58 cm
Tæver 50-56 cm

Farve:
Hvid, Hvid og Sort

Motion: 

4/5

Om Russisk-Europæisk Laika

Russisk-Europæisk Laika er en typisk arbejderhund, en hund, der formentlig ligner Karelsk Bjørnehund i udseende, men adskiller sig fra det i god leder form. Racen er også en glimrende pakke/slædehund samt en stabil vagthund. For de rigtige folk kan det også være en god og stabil familiehund.

Russisk-Europæisk Laika er en livlig, opvakt og stabil hund med et godt temperament. De kan dog ofte være mistænksomme over for fremmede. Racen kræver masser af motion for at trives maksimalt og er derfor mest egnet som en familiehund der er aktive udendørs entusiaster og jægere.

Læs mere om racestandarden

Aktiviteter

Vi har forskellige aktiviteter, som du kan deltage i hvis du er medlem af SPK. Vi glæder os til at se dig til næste aktivitet!

Mentalitet

Udprægede jagtspidshunde, som udviser en vis tilbageholdenhed over for fremmede og generelt kan virke lettere reserverede. De kan tilpasse sig en aktiv familie med god forståelse for deres særlige mentalitet, men knytter sig som oftest mest til en bestemt person. Det er mentalt stærke hunde, som er både modige og selvstændige.

Behov, Aktivitetsniveau og Pleje

BEHOV

Det er udholdende hunde, der er bygget til at kunne bevæge sig hurtigt i timevis gennem høj sne uden at blive trætte. De har behov for meget motion og for udfordringer, som kan være at følge eller søge et spor eller allerhelst deltage i jagt. De er naturhunde og ikke egnede udelukkende som selskabshunde.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Lajkaracerne er skabt til jagt på storvildt. De opsporer selvstændigt vildtet i tavshed, hvorefter de ”standser” det, og først da begynder de at gø for at tilkalde jægeren. Ordet lajka kommer af det russiske ord ”lajatj”, som betyder at gø. En lajka er god til at beskæftige sig selv og kan godt gå løs, hvis der ikke er trafik eller vildt i området.

PELS OG PLEJE

Pelsen er grov og lige med veludviklet underuld. Den danner skæg ved kindbenene og en udstående krave om halsen. Pelsen beskytter effektivt i selv det barskeste klima, og disse hunde opholder sig meget gerne i det fri. Hvis de lever meget indendørs, fælder de voldsomt. Pelsplejen afhænger af forholdene, men jævnlig og grundig gennembørstning er nødvendigt.

Hvalpeliste

Følg med i vores hvalpe/parringsliste.
Så vi kan finde et godt hjem til de nye hunde.

Ingen hvalpe

Opdrættere

Der er p.t ikke nogle opdrættere registreret. 

Race-repræsentant

Hvis du gerne vil vide mere til racen, eller har uddybende spørgsmål, ang. racen, aktiviteter mv.

Er du altid velkommen til at kontakte vores racerepræsentant!

P.T. ingen racerepræsentant
Russisk-Europæisk Laika
racerepræsentant

formand@spidshundeklubben.dk

Filtre

Kategorier
Kategorier
Racer
Racer
Hent flere