Spidshundeklubben stiftet 1968

Søg

Volpino Italiano

Indholdsfortegnelse

Kort om racen

Oprindelsesland:
Italien

Højde:
Hanner 30 cm
Tæver 28 cm

Farve:
Hvid – Champagne – Rød – Sort

Motion: 

5/5

Om Volpino Italiano

Pelsmængden er rigelig og pelsen står let ud fra kroppen, specielt på brystet. Personligheden er meget kærlig og loyal. Temperamentsfuld, livlig, legesyg og altid glad. En Volpino er en meget gammel race der kan føres tilbage til det Romerske imperium. Racen er yderst sjælden, selv i dens hjemland.

Læs mere om racestandarden

Aktiviteter

Vi har forskellige aktiviteter, som du kan deltage i hvis du er medlem af SPK. Vi glæder os til at se dig til næste aktivitet!

Om racen

Pelsmængden er rigelig og pelsen står let ud fra kroppen, specielt på brystet. Personligheden er meget kærlig og loyal. Temperamentsfuld, livlig, legesyg og altid glad. En Volpino er en meget gammel race der kan føres tilbage til det Romerske imperium. Racen er yderst sjælden, selv i dens hjemland.

Mentalitet

Racens adskiller sig i mentalitet ikke meget fra den tyske kleinspitz. Den er en livlig og glad, men også temperamentsfuld selskabshund. Den er stærkt knyttet til sine hjemlige omgivelser og til familien og altid rede til med højlydt gøen at gøre opmærksom på enhver fremmed indtrængen. Ordet ”volpino” betyder lille ræv.

Oprindelse

Racen er efterkommer af de spidshunde, der har levet i Centraleuropa siden stenalderen. Der er fundet forstenede skeletrester omkring forhistoriske pælehuse ved søbredderne. Den nedstammer ikke fra de små tyske spidser, men er givet i slægt med dem. Den har været opdrættet i Italien siden romertiden og blev værdsat for sin årvågenhed i paladset såvel som i hytten. I renæssancen var den kunstnernes og de fornemme damers hund, og i 1800-tallet var den en utrættelig ledsager for kærrekuske.

Behov, Aktivitetsniveau og Pleje

BEHOV
Den er aktiv, grænsende til det utrættelige, og behøver mere motion, end man skulle vente ud fra størrelsen. Tidlig socialisering og en fornuftig opdragelse vil dæmpe lysten til at gø.
 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Oprindelig supplerede den lille musejæger de lænkede mastiffer på landejendommene i Italien. Den gik frit omkring og var den første til at slå alarm, når nogen nærmede sig. Samtidig var den selskabshund og legekammerat for børnene, også i byerne.

PELS OG PLEJE
Pelsen er busket, meget lang og usædvanlig udstående fra kroppen. Strukturen er grov og glat. Man må påregne en del pelspleje i form af en grundig ugentlig gennembørstning. Små hunde får ofte mere findelt foder, så se jævnligt tænderne efter for eventuelle tandsten.

Træning

Små hunde lærer lige så nemt og hurtigt som store, og de er ofte meget morsomme at arbejde med. Begynd træningen tidligt og vær konsekvent, venlig og tålmodig. Vær tilbageholdende med de spiselige belønninger, som let fører til overvægt.

Hvalpeliste

Følg med i vores hvalpe/parringsliste.
Så vi kan finde et godt hjem til de nye hunde.

Ingen hvalpe

Opdrættere

Team Atecho’s
Kirsten Poulsen
Bredmosevej 13
6800 Varde
Tlf: +45 21 80 89 17
Facebook

Galleri

Se vores flotte billeder af racen.

Race-repræsentant

Hvis du gerne vil vide mere til racen, eller har uddybende spørgsmål, ang. racen, aktiviteter mv.

Er du altid velkommen til at kontakte vores racerepræsentant!

Pia Rødvig Kristiansen
Volpino Italiano racerepræsentant
+45 51 63 17 21
volpino@spidshundeklubben.dk

Filtre

Kategorier
Kategorier
Racer
Racer
Hent flere