Spidshundeklubben stiftet 1968

Søg

Xoloitzcuintle

Indholdsfortegnelse

Kort om racen

Oprindelsesland:
Mexico

Højde:
Miniature 25-35 cm
Mellem 35-45 cm
Standard 45-55 cm

Farve:
Alle farver er tilladt

Motion: 

3/5

Om Xoloitzcuintle

Racen er kendetegnet ved den manglende behåring. Pelsede hvalpe er dog ikke nogen sjældenhed. Tynd behåring på hoved, ben og hale er meget almindeligt. Små hår på ryggen og op ad benene kan også forekomme.

Læs mere om racestandarden

Aktiviteter

Vi har forskellige aktiviteter, som du kan deltage i hvis du er medlem af SPK. Vi glæder os til at se dig til næste aktivitet!

Om racen

Personlighed: Yderst kærlig og loyal. Reserveret overfor fremmede. En Mexicansk hårløs er en urhund (en primitiv race), d.v.s. det er en af de få racer, der ikke – eller kun meget lidt – er manipuleret af mennesker. Racen kan føres helt tilbage til de sydamerikanske indianerkulturer som eks. Inka, Maya m.fl.

Oprindeligt navn for racen er Xoloitzcuintle. Bortset fra enkelte lande (Danmark og Sverige) er dette det anvendte navn for racen.

Mentalitet

En stilfærdig og rolig hund, som er glad, opmærksom og vågen. Den er vagtsom og kan være lidt mistroisk over for fremmede, nærmest ligeglad med andre hunde. I familien er den meget selskabelig og kærlig, men den eksotiske skabning er alligevel ikke en hund for hvem som helst. Dertil kræver den for meget omhu og pleje.

Oprindelse

Der forekommer hårløse hunde både i Sydamerika, Afrika og Kina, men deres oprindelse er et mysterium. Både azteker, tolteker og mayaer værdsatte disse hunde, og de indgik i forskellige ritualer. I Mexico blev de anset for at være den jordiske repræsentant for guden Xolotl, og de havde til opgave at ledsage de afdøde til deres evige hvilested. Racen har navn efter guden med tilføjelse af ”itzcuintle”, som betyder hund. Indianerstammer tog vare på den efter de magtfulde rigers undergang.

Behov, Aktivitetsniveau og Pleje

BEHOV
Hunden har et stort behov for social nærhed og nye oplevelser. Den har ingen pels, og den tynde og sarte hud kræver ekstrem pleje. Den må aldrig tørre ud, og den bliver let solskoldet.
 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Racen er både livlig og udholdende. Den elsker lange gåture, og så længe den er i bevægelse, kan den godt klare både vind, regn og nogle få minusgrader. Den er imidlertid skabt til varme, og i vores klima opholder den sig helst indendørs.

PELS OG PLEJE
Pelsen er kun nogle få børsteagtige hår på skallen, poterne og halespidsen. Huden er ellers nøgen, glat og meget følsom ved berøring. Den føles varm, da hunden har en kropstemperatur et par grader over det normale. En ud af tre hvalpe fødes med en fin dunet pels. De indgår i avl for at holde racen sund.

Træning

Den er samarbejdsvillig, opmærksom og ikke svær at opdrage, da den sætter stor pris på menneskelig kontakt. Vær konsekvent, men også meget blid, varieret og opfindsom med belønningerne.

Hvalpeliste

Følg med i vores hvalpe/parringsliste.
Så vi kan finde et godt hjem til de nye hunde.

Ingen hvalpe

Opdrættere

Kennel Thorndahl Dogs
Sara Louise Thorndahl
4200 Slagelse
Tlf: +45 20 91 11 12
https://www.thorndahl-dogs.dk

Galleri

Se vores flotte billeder af racen.

Race-repræsentant

Hvis du gerne vil vide mere til racen, eller har uddybende spørgsmål, ang. racen, aktiviteter mv.

Er du altid velkommen til at kontakte vores racerepræsentant!

Sara Thorndahl
Xoloitzcuintle racerepræsentant
+45 20 91 11 12
xoloitzcuintle@spidshundeklubben.dk

Filtre

Kategorier
Kategorier
Racer
Racer
Hent flere